Monday, 31 December 2012

SNE (penyembuh pelbagai penyakit)




Assalamualaikum..
bismillah..
hai semua..hari ini wawa nak jual produk..
produk ini elok untuk kulit kita yang bermasalah..
selain itu boleh mencuci darah kotor..
produk ini wa pernah guna dan sangat berkesan wa sarankan pada semua pembaca..
artis pon ada guna.kalau nak cantik macam artis wa sarankan mari mencuba produk ini.
harga cuma RM230 free dengan pos laju..
pelbagai penyakit boleh sembuh dengan SNE..

-kencing manis
-darah tinggi
-strok
-kulit bermasalah
-resdung
-jerawat
-kurap
-panau
-alahan pada makanan laut
-buahasir
-obesiti
-masalah rabun
-parut kemalangan


kadangkala kita kena berusaha untuk mencari penawar..insyaallah dengan usaha dan doa segala penyakit dapat disembuh.
jangan malu untuk berubat.



















kulit gugur di lantai.


























kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi no ini:0129098150/093111040
bbm pin:238466b8
email:nurwahidahakak92@yahoo.com





Saturday, 1 December 2012

Apo Kono Eh Jang - Dato' AC Mizal, Fida Ibrahim & Stellar Band



asalamualaikum..

wah excited malam ni nak menulis..
yeay bukan apa suka lah dengar lagu dato'ac mizal nyanyi ni..
bila lagu ni keluar je kat radio comfirm wawa bangun nak kuatkan radio..
lagu ini buka apa bila Ac yang rap jadi kelakar lah..hahahha..



wawa buka org nogori,x sangka dengan lagu ini wa boleh search video untuk nyanyi..
wa ada share lagu ni..
korang enjoy ok..
shah alam...peace yourrrr!!!!










Wednesday, 21 November 2012

test jpj


assalamualaikum...
hai uolsss..
wah lama x menaip..
hari ini ada test jpj..
allhamdulilah rezeki Allah..

yeay!!!!!!!!!!!
alhamdulilah lulus...
thanks Allah..

yg paling nervous to wa dapat no.2..
peserta paling awal...
semua yg tanya wa kata 'wah awalnya'.
masa to hati berdebar2..
nervous nya kalah nak ambil exam SPM,
sampai wa ke tandas lah nak terkencing.


alhamdulilah berkat selawat kepada yg maha esa akhirnya lulus juga..
akhirnya dapat gak wa lesen..
yeay!!!!..
dah boleh nak drive kereta..
abah wait 4 me..!!
hahahahahahhaha...

pada yang x lepas to InsyaAllah wat yg terbaik..
selawat banyak2..insyaAllah boleh..


tips:
*bila nak masuk kereta beri salam pada jpj muslim..sekiranya bukan muslim beri salam sejahtera.




#Allah sentiasa dekat dgn kita bila kita sentiasa selawat kepadanya..
#setiap apa yg kita buat dgn iklas sentiasa diredhai Allah,

Wednesday, 17 October 2012

lirik lagu payphone by maroon5

                                                                    


                                                                      "Payphone"
                                                                 (feat. Wiz Khalifa)



I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

Yeah, I, I know it's hard to remember,
The people we used to be...
It's even harder to picture,
That you're not here next to me.

You say it's too late to make it,
But is it too late to try?
And in our time that you wasted
All of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
[Video:] All those fairy tales are full of shit
[Album:] All those fairy tales are full of it.
[Video:] One more fucking love song, I'll be sick.
[Album:] One more stupid love song, I'll be sick

Oh, you turned your back on tomorrow
'Cause you forgot yesterday.
I gave you my love to borrow,
But you just gave it away.

You can't expect me to be fine,
I don't expect you to care
I know I've said it before,
But all of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
[Video:] All those fairy tales are full of shit
[Album:] All those fairy tales are full of it.
[Video:] One more fucking love song, I'll be sick.
[Album:] One more stupid love song, I'll be sick
Now I'm at a payphone

[Clean radio version verse:]
Yeah, Yeah, Now baby don't hang up,
So I can tell you what you need to know,
Baby I'm begging you just please don't go,
So I can tell you what you need to know

[Explicit version verse (Wiz Khalifa):]
Man, fuck that shit
I'll be out spending all this money
While you're sitting round wondering
Why it wasn't you who came up from nothing,
Made it from the bottom
Now when you see me I'm stunning,
And all of my cars start with a push of a button

Telling me the chances I blew up
Or whatever you call it,
Switch the number to my phone
So you never could call it,
Don't need my name on my shirt,
You can tell it I'm ballin.

Swish, what a shame could have got picked
Had a really good game but you missed your last shot
So you talk about who you see at the top
Or what you could have saw but sad to say it's over for.
Phantom pulled up valet open doors
Wiz like go away, got what you was looking for
Now it's me who they want, so you can go and take
That little piece of shit with you.

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
[Video:] All those fairy tales are full of shit
[Album:] All those fairy tales are full of it.
[Video:] One more fucking love song, I'll be sick.
[Album:] One more stupid love song, I'll be sick
Now I'm at a payphone...

Thursday, 12 July 2012

perbaiki diri

bismillahirrahmanirrahim..=)
salam to all reader..:)


Allahamdulilah syukur wa masih diberi peluang untuk  menulis entry untuk kali..
Rasullulah pernah berkata bila kita senyum pada seseorang itu adalah sedekah,
so big smile for uolllss..=)












sejujur jujurnya wa bukanlah seorang yang baik ibarat malaikat..
tapi kita sebagai muslim x mungkin akan lari dari melakukan kesilapan..
kadang2 kesilapan itu sendiri yang akan memusnahkan diri kita..
hanya manusia yang pandai dan bijak saja akan kembalai ke jalan Allah.


Kesilapan yang wa telah buat kadang2 hanya merugikan hidup kita sendiri..
Allhamdulilah atas kesedaran sendiri,wa perbaiki diri..
sekarang wa akan berusaha lebih dekat pada Allah.
tak lama lagi kita akan menyambut bulan yang cukup bermakan yaitu bulan Ramadhan,,
Allahamdulilah wa berharap,masih diberi kesempatan untuk beribadah.
marilah kita beribah sebanyak2 mungkin
kerana pahala yang kita dapat berlipat2 kali ganda di bulan lain.


Perubahan ini cukup ketara..
sekarang Allah maha besar..
cukup dengan perubahan ini..
wa sedar atas batas seorang muslim..
semoga Allah merahmati perjalanan hidup wa.



wa x kisah apa masyarakat sekeliling nak judge..
tapi atas restu Allah,wa akan teruskan jua hidup dah rintangan ini..
wa berharap tahun ini adalah tahun yg cukup bermakna..
tahun diberi kesempatan untuk wa menempuh kejayaan
dan mengembalikan senyuman mak&abah..
amin..mohon diperkenankan.
semoga Allah memperkenankan Doa wa..


*sentiasa ingat Allah akan ada bersama kita ketika susah dan senang
*hidup ini permianan dunia dan syaitan..mereka telah berjanji akan memusnahkan keturunan nabi Adam..jangan kalah ditangan makhluk yg hina itu.




*Apa yang kita lakukan akan ada balasan,tidak kira baik atau buruk.
* menyesal sebelum terlambat..
*Allah sentiasa memaafkan umatnya..









Friday, 6 July 2012

birthday anak buahku "boboy"

assalamualaikum...
alhamdulilah syukur2 masih diberi kesempatan nak menulis entry kali ini..
saja tunggu hari jumaat,ambik berkat lah katakan.
kali ini wa nak menulis pasal besday anak buah wa si boboy ni..
sekarang dia dah 11thn..pejam celik dah besar dah..
cepat masa berlalu.

besday boboy pada 26.6.2012..
buat majlis pada 30.6.2012..
lokasi di Restoran Nelayan @titwangsa
buat hari weekend baru syok nak makan2..


happy besday sayang..
may allah bless u and becoming a good muslim..insyaAllah..
by the way belum terlewat rasanya nak mengucapkan thanks pada
yang telah menjemput wa hadir..
yang terlibat secara langsung & tak langsung..
thanks a lot..




ni ha budaknya 'boboy'





On the way ke Restoran Nelayan @titiwangsa









































































































alhamdulillah syukur pada allah semua dah selesai..



#setiap yang berlaku ada hikmahnya..cari jalan terbaik untuk selesaikan masalah itu..berdoa pada allah..allah knows the best..insyaAllah akan ada hidayah setiap apa yang berlaku

peace..:)

assalamualaikum..


















Monday, 2 July 2012

life it's so hard

asslamualaikum:)
hari ini menulis bertemankan air mata..
bukan air mata kegembiraan tapi kesedihan,,
kita ini kan semua manusia biasa.
yg menentukan hanyalah Allah..
sentiasa memohon diberikan hidayah pada setiap yang berlaku,
amin...

"life it's so hard"
x ada apa yang mudah kalau nak hidup atas muka bumi ni..
jatuh bangun itu sesuatu perkara biasa
tapi..
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya.
ya,
mudah sangat dipijak2 dan ditindas pada seseorang yg betul kita percaya..
yaAllah adakah aku salah memilih jiran atau aku yg salah membuat kesimpulan..

R adalah seorang yg susah,
hidup x semewah seperti kita.
hanya ada duit untuk makan dan untuk terus hidup,
tapi kadang2 dia x sedar akan semua itu.
malahan boleh mencari cerita2 sensasi dan menjaja pada semua orang.

ya..
dia memang manusia biasa..
tapi wajarkah dia nak bercerita keburukan seseorang yg benar iklas membantunya..
wa memang x boleh nak mendegar malahan melihat muka dia buat masa sekarang..
sangat menghiris perasaan..

hanya satu soalan saja..
x ada belas kasihan atau simpati ke atas keluarga wa??
x mintak banyak tapi cukup atas belas kasihan itu,

wa kalau mulut org yg bercerita itu bukan dari si R,
insallah wa boleh tutup mata.
tapi atas dasar kasih dia tikam keluarga wa,
maaf belum terlintas lagi nak berjumpa si R..

"Ingat hidup kita bukan selalu di atas"

pada mak tabahkan hati,
ingat..
hidup sentiasa diuji..
sentiasa berdoa berikan hidayah,,
amin,..:)

Wednesday, 27 June 2012

gugup gaga wa-ida

asslamualaikum:)
alow2?????...
wah dah jarang sekarang nak menulis entry blog...
maklumlah line slow asyik tengok youtube je..
so malas nak layan blog...haha
banyak sangat story nak bercerita...

aduh selagi x diluahkan dalam blog rasanya masih berbuku dalam hati ini...
kat mana lah nak start ek..
ok2cam ni....

aku sekarang dah buntu dengan mulit,oppsss Mulut okeeey,
Mulut orang..x habis2 lepas satu cerita satu cerita aku dengar..
kampung aku ni kalau buat paper mesti muka aku depan sekali keluar tiap2 minggu,,
aduh korang x penat ke nak bercerita pasal orang??
"asyik lihat dosa orang,dosa sendiri pon banyak"

opss............:)

x pe lah tuhan dah kata kalau kita sabar insyallah kat akhirat nanti kita boleh
pilih bedadari kita sendiri...

dah2x.....aku malas dah nak take over"miss nina"...hahaha

mak sedih sangat sekarang,
x macam dulu..
nape mak?
ah itu pon buat aku buntu,
selalu sangat naik angin...
mmmm mak akk miss masa kita dulu2...
x tahu macam mana nak ceriakan mak..
mungkin satu hari allah akan makbulkan doa kita ye mak...
amin......

uolllssssssssssssss nak puasa dah ni...:)
dah beganti ke puasa yang lepas,puasa yang ada terkurang itu..
lok lah ganti sebelum terlampat..
bulan syaban ni pon elok kalau kita berpuasa sunat..
dosa kita diampun..
mintak2x lah hendaknya...

ok lah ni saja entry kali ini..
panjang2 sangat kang letih nak membaca,,

ok bubyeeeeeeeeee uuuuollllssssssssssss....
assalamualaikum...peace....:)



Monday, 11 June 2012

miss my blog

assalamualaikum sayang>>.....
aceh wah berjiwang bagai ini...:)

wah lama x tulis entry kali ini..x ada story yg menarik nk shared..
lagipon dah lama tinggal laptop kat umh..
miss my laptop and keyboard ni...haha..

entah x tahu kenapa jejari runcing yg telah diinaikan ini nak kongsi cerita pada u all semua...
ok before wa(wahidah) nak cer ni,,wa nak bgthu korang yg wa itu seingkatan nama wahidah..
kalau nak tulis wahidah panjang sgt so wa singkatkan nama...

fuhhh...bedebar semacam macam nak bergosip lak...hahaha

banyak kejadian yg mengejutkan yg terjadi kat wa...
ahli keluarga dah bertambah sekarang,.
wa dapat interview sebuah syarikat ini...mmmmm
banyak lah kejadian yg berubah selama wa bercuti menaip ini,,,

percutian ke melaka thn 2012 pon dah dijalankan,,
itu pasal kalu nak story banyak sangat ini,
tapi pe yg sempat wa shared ialah gambar2 semasa di malacca & portdicson...
wa just pilih2 jer erk...trlalu banyak...
so wa pilih yg cun2 and macho je...haha

























kalau rasa x puas mai tengok video dekat facebook wa...

ok lah sampai di sini story wa..mai layan lagu buatku disana(mafa&ronnie)
kurangkan kontrovesi tingkatkan perstasi,berdirlah di bakat sendiri...
aceh bakal pengacara melodi...
bye...
assalamualaikum...:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget